joff-en-sas.reismee.nl

New Zealand - Day 18 - Cape Reinga

Om half negen werden we opgehaald door Marty (een Steve Irwin type man). Met een 4WD busje en aanhanger met kayaks reden we eerst naar een strand in de buurt van Paua. Hier hebben we de kayaks uitgeladen en zijn we naar de overkant gevaren. Aan de overkant hebben we de kayaks aan land getrokken en zijn we gaan vissen. Na een uur was de buit 9 vissen(meer gevangen, maar een aantal terug de zee in gelaten). Allemaal hebben we een aantal vissen gevangen. Niels was helemaal in zijn element en Sas bleek een natuurtalent met het uitgooien van de lijn.

Daarna zijn we gaan wandelen op het silicium strand. Dit fijne zand is spierwit, we waren erg blij met de zonnebrillen. De wind maakt rare sculpturen van nat zand, er zijn oude vlijmscherpe wortels van bomen die verradelijk uit de grond steken en enkele grassoorten die kunnen groeien op het zand. We hebben lekker in het zand gerold van de duinen af. Na de wandeling zijn we terug gegaan naar de auto. Het was een flink stuk tegen de wind in kayaken. Marty heeft de vissen schoongemaakt, resultaat was 18 dikke filets!
Na een lunch in het zonnetje zijn we naar Cape Reinga gereden. Bij de vuurtoren hebben we even staan kijken naar de twee zeeen die samenkomen (Pacific en Tasman). Toen door naar de Te Paki giant sand dunes om te sandsurfen. Dit was heel gaaf om te doen. Sas heeft een flinke koprol gemaakt, maar buiten een goede scrub niks verwond ;)

De rit ging daarna door naar Ninety Mile Beach (maar 55 miles lang). Hier hebben we een foto genomen met een eiland op de achtergrond genaamd 'hole in the rock'. In de maoriverhalen is dit de vishaak waarmee een Maori god zittend in zijn kano (afgebeeld door het zuidereiland) een grote vis ving (afgebeeld door het noordereiland). We hebben hier ook nog gezocht naar Tuatua's, grote schelpdieren die je kan eten. Deze zijn hier veel te vinden. Op de weg naar de verharde weg (ongeveer 20 km verderop, dus lekker racen over het strand) spotte Marty wilde paarden op de duinen. De auto werdt dus gekeerd en we konden de duinen op klimmen. Bij de camping afgezet zijn de dames chips gaan halen en hebben de heren de fish gemaakt. Dit was een geslaagde maaltijd als afsluiting van deze leuke dag.

Suus

Zo dat was weer even flink bij lezen en foto's kijken. Echt super tof. Vooral die activiteiten lijken mij te gek. Nou geniet er nog maar even van, want zolang duurt het niet meer...

Groet, Suus

nath

superleuk jongens, een marty maakt alles compleet ;) heel veel plezier en tot laterr!

Robert

Ziet er allemaal echt geweldig uit en zo te lezen vermaken jullie je prima daar, gaaf hoor! :-)

Heel veel plezier nog even de laatste paar daagjes en een goede reis alvast :-)

de Pappa

Maak er wat leuks van in Japan Osaka,de shusi's hebben daar een ander model dan in de rest van Japan zegt men
rechthoekig in plaats van rond/ovaal kijk eens of dat waar is?.We horen nog wel wat er bijzonder is daar en kijken uit naar een opdracht of i.d. wat over 5 maanden uitgevoerd kan worden.A en E.