New Zealand - Day 20 - Poor Knights Islands (Bradey's Corner/Tai Dye Arch)
21 mrt. 2010
🇳🇿
vanuit Nieuw-Zeeland
We werden warm ontvangen bij de duikwinkel. Na het onvangen van de juiste duikspullen werden we welkom geheten op de boot Callypso. De crew op de boot was erg behulpzaam en konden goed uitleggen wat er te vinden was op de duikplekken. Na een boottocht van 50 minuten kwamen we aan bij de eerste duikplek. Onze gids Sam heeft ons onderwater bij Bradey's Corner een goede rondleiding gegeven. Voor Sas was dit de eerste echte duik na het halen van een brevet, spannend dus! We hebben een aantal Stingray's gezien en voornamelijk veel Snappers (die vissen die je eerder op de foto hebt gezien aan onze hengels ;). Verder kon Sam ons de kleine onderwaterdiertjes wijzen die je zelf niet snel zou vinden. Na deze duik zijn we met de boot een grote cave in gevaren. Deze immens grote cave was bijzonder om te zien. Toen was het lunchtijd en zijn we vertrokken naar een andere duikstek. Weertechnisch hadden we een perfecte dag uitgekozen. Hierdoor konden we duiken op een bijzondere plaats. De Tai Dye Arch is een plaats waar meestal niet gedoken kan worden wegens een te grote stroming. Het is een onderwater arch met enkele kleine inkepingen waar vis zich verzamelt om zo de langsstomende lekkernijen op te eten. De kapitein Luke ging dit keer mee als gids. Hij heeft een aantal vissen en een kreeft aangewezen, daarna kwamen we een groep van ongeveer 5 Kingfish tegen. Deze waren allemaal langer dan 1 meter, erg groot dus. Hier hebben we redelijk lang naar gekeken. Het was dan ook erg bijzonder dat deze kingfish bleven rondzwemmen met deze drukte (er lagen 12 duikers in het water ;).
Na deze duik zijn we voldaan weer terug gegaan naar de camping. Natuurlijk niet zonder eerst ons op te geven voor nog een dag duiken.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}