New Zealand - Day 6 - Ohinepane
07 mrt. 2010
🇳🇿
vanuit Nieuw-Zeeland
In de ochtend hebben de we oceaan weer achter ons gelaten en zijn we de mount Taranaki opgereden. Hier hebben we weer een mooie trail gelopen waarbij we een heel eind op een vrij droge bedding van een waterval zijn geklommen. Alles was flink stijl en Niels (onze berggeit met sik ;) had geen enkele problemen met alle hindernissen. We konden hem zelfs vooruit sturen om de boel te verkennen! Lunch is altijd het lekkerste op de mooiste plekken. We hebben heerlijke pappadums met mangochutney gegeten naast Wilsons Pools. Een stroom die van Mount Taranaki af stroomt in diverse kleine poeltjes op meerdere niveaus. Na de lunch zijn we verder gelopen langs een dubbele waterval en een kleine waterkracht centrale.
Na de wandeling zijn we doorgereden naar de volgende slaapplaats via kronkelige wegen en zelfs een stuk onverharde weg over de ‘forgotten highway'. De campsite was aan de oever van een flinke stroom in het reservaat van Ohinepane. We kwamen redelijk laat aan en zijn direct gaan koken en eten. Gelukkig was het een mooie heldere avond en hebben we sterren gekeken. Na enkele vallende sterren te hebben gezien zijn we gaan slapen.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}