New Zealand - Day 13 - White Island
Het groene meer is de hoofd krater van de vulkaan. Van hieruit begint de eruptie. Het is op dit moment een meer een heel hoge zuurgraad. Als je erin zou vallen zou je binnen 15 minuten weg zijn gebrand. Niet door de hitte maar door de zuurgraad. Het meer verandert ook regelmatig van kleur. Zo was hij een paar maanden geleden fel blauw, 2 weken geleden gif groen en nu donker groen. Waarom dit gebeurt weten ze niet.
Ook was er boiling mud, modder van ongeveer 80 graden celcius en het borrelt vanwege de gassen die naarboven komen. Op sommige gedeeltes van de vulkaan komen kleine rookwolkjes uit de grond, deze zie je bijna niet. Ook is er wat gelig gesteente op dit punt te zien. Hier moet je niet op gaan staan. De grond daar is zacht en als je daarover heen loopt zak je in de grond en val je in zo'n boiling mudpool. Sommige stukken vallen de laatste tijd ook uit zichzelf in elkaar.
Na de tour op de vulkaan hebben we nog een duik genomen. Heerlijk even al die gassen van je afspoelen! We stonken echt een uur in de wind door de zwavel. Het zeewater naast de vulkaan leek wel veel zouter/zuurder dan normaal. Op de terugweg lekker op de achterkant van de boot zitten met een koud drankje en de vulkaan op de achtergrond steeds kleiner zien worden. Geslaagde dag al zeggen wij het zelf! :D