New Zealand - Day 17 - Pukenui
18 mrt. 2010
🇳🇿
vanuit Nieuw-Zeeland
De bestemming voor vandaag zou 355 km richting het noorden zijn, een grote rit dus! Vlak na Shelly beach kwamen we de Macnut Macadamiafarm tegen. Hier hebben we genoten van een taartje op het terras en een mooie boomgaardwandeling. Met volle magen en goede moed zijn we op weg gegaan. We hebben veel in de auto gezeten. Gelukkig hebben we een goede rit gehad met mooi weer. Halverwege zijn we gestopt bij de Tane Mahuta, ofwel Lord of the forest. Dit is New Zealands grootste levende boom met indrukwekkende maten: omtrek 13,8 meter, stonkhoogte 17.7 meter en een totale hoogte van 51,2 meter. Deze boom is ongeveer 2000 jaar oud. Natuurlijk was er ook een kodakmomentje, al is het moeilijk om dit goed op de foto te krijgen.
Na het fotomoment was het weer rijden geblazen om een beetje op tijd in Pukenui aan te komen op de campground. We konden de een-na-laatste ferry bij Rawene nog pakken en daarna zijn we doorgereden naar onze eindbestemming. Helaas werd het een avondritje en hebben we de laatste uren in het donker gereden, wat best spannend is op kronkelige wegen met een lompe camper. Om 21.30uur kwamen we dan ook moe aan op de campsite. We zijn direct gaan slapen om de volgende ochtend weer klaar te staan voor een enerverende dag naar Cape Reinga en de silica beaches.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}